het Zeedijkkoor

Hier is de Liefde te Huur
Het repertoire van het Zeedijkkoor bestaat uit ’n zeventigtal Nederlandstalige levens-en kleinkunstliederen.
Centraal staat: de betaalde liefde en het leven op en rond de Zeedijk en de rosse buurt van Amsterdam. Dames van lichte zeden, hun klanten, de kroegen, het plezier en de zorgen.
Veel liedjes zijn afkomstig uit de kleinkunstwereld, de teksten zijn o.a. van Jan Boerstoel, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Friso Wiegersma en Drs. P.

Het begon allemaal in 1993.
Het begon allemaal in de voormalige stamkroeg van het koor op de Zeedijk. Daar werd steeds vaker door buurtbewoners aan de tapkast gezongen zodat men spontaan besloot een écht koor op te richten. De eerste officiële repetitie vond plaats in september 1993 in buurtcentrum De Boomsspijker, nu nog steeds de oefenplek van het koor.

Na jaren enthousiaste inzet van koorleden én dankzij de professionele leiding van dirigent Paul Tijink heeft het koor zich kunnen ontwikkelen tot een gemengd koor van ongeveer 40 leden met een ‘eigen gezicht’.
Om de twee jaar zet Het Zeedijkkoor een volwassen theaterproductie van respectabele omvang op de planken met medewerking van professionele muzikanten.

Paul Tijink, dirigent en arrangeur

Paul Tijink (1963) is al meer dan 10 jaar onze dirigent, pianist en arrangeur. Hij is een begenadigd pianist en organist geworden nadat hij is afgestudeerd aan het Twents Conservatorium (Schoolmuziek en Electronisch Orgel). Hij arrangeert ons repertoire tot fraaie meerstemmige composities waarbij hij ons stimuleert niet van blad maar uit het hoofd te zingen. Het theatrale van ons koor bevalt hem goed. Zelf maakt hij deel uit van Duo Wilde Orchidee dat net als wij Nederlandstalig repertoire brengt. Verder is hij dirigent van zangkoor Odysseus in Landsmeer, van Rose en Rouge in Baarn en van het St. Sebastiaanskoor in Ilpendam.

Eelco Menkveld, pianist

Eelco Menkveld (1974) volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie speelde hij bij Joop van den Ende Theaterproducties als toetsenist en dirigent in de musicals Mamma Mia, Cabaret, Chess en The Wiz. Eelco is een veelgevraagd begeleider en speelde onder anderen bij Sjors van der Panne, Alice Rientjes, Fred Florusse en Johan Goossens.